Home » All Post

Najib Bubar Parlimen Esok, Bakal Berdepan Protes Tukar Kerajaan !

Submitted by on November 10, 2011 – 6:15 PMOne Comment

Kenyataan Terbuka
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)
10 November 2011

Spekulasi pembubaran parlimen pada tanggal 11.11.11 menjadi khabar angin yang bertiup kencang apabila terdapat laporan yang mengatakan DS Najib telah berjumpa dengan semua ahli parlimen yang telah bersara hari ini. Ia disokong lagi dengan masalah dalaman Umno yang memperlihatkan kemaraan kem Muhyiddin Yassin untuk dinobat menggantikan Najib bagi menghadapi PRU ke-13. Hanya dengan mandat yang baru dan lebih besar buat Najib mampu selamatkan kedudukkannya sebagai Perdana Menteri.

Sebelum ini, SAMM telah mendedahkan daripada sumber-sumber dalaman yang boleh dipercayai bahawa Perdana Menteri akan membubarkan parlimen dalam bulan November bagi membolehkan pilihanraya umum berlaku dalam masa terdekat. Hari ini ura-ura pembubaran parlimen semakin menjadi kenyataan dan tarikh 11.11.11 adalah pilihan Najib untuk membubarkan parlimen. Najib juga seolah-olah tidak mempunyai masa untuk melengahkan tarikh pilihanraya di atas faktor tekanan dari Umno sendiri.

Beberapa laporan media juga turut membuat spekulasi bahawa Parlimen akan dibubarkan esok, dengan angka “11” disebut-sebut sebagai “nombor bertuah” pilihan Najib, dan 10 Disember mungkin menjadi hari pengundian.

Jika Najib tetap berdegil membubarkan parlimen esok(11.11.11) demi menyelamatkan regim pemerintahannya, bermakna Najib di atas apa alasan sekalipun telah menafikan sistem pilihanraya yang bersih dan adil. Apatah lagi tindakkan bacul ini telah membelakangi usul kerajaan untuk reformasi sistem pilihanraya dan penubuhan Jawatankuasa Khas(PAC) adalah semata-mata sebuah drama untuk meredakan kemarahan rakyat pasca himpunan BERSIH 9 Julai 2011.

Maka kami Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) bersama dengan teman-teman organisasi massa yang lain pada hari ini mewakili rakyat keseluruhanya akan turun ke jalanan bertindak melampaui protes sepertimana yang kami janjikan pada 5 November lalu. SAMM akan pastikan rakyat turun ke jalanan bukan lagi untuk protes pilihanraya tetapi protes untuk menukar regim yang sekian lama gagal menjamin hak rakyat untuk mendapatkan proses demokrasi pilihan raya yang bersih dan adil.

Kita tidak boleh menolak kemungkinan rakyat akan bangkit untuk memastikan regim turun agar proses pilihanraya yang adil dan bersih boleh mengambil tempat dan negara ini boleh diselamatkan.

Justeru, kami SAMM sebagai penggerak anak muda sekali lagi memberi amaran keras buat regim Najib supaya jangan cuba untuk membubarkan parlimen pada 11 November atau mana-mana tarikh sebelum penambahbaikkan sistem pilihanraya melalui jawatankuasa khas diselesaikan terlebih dahulu.
Jika Najib berani membubarkan parlimen, itu bermakna Najib berani berhadapan jutaan rakyat yang bakal membanjiri ibu negara dengan tujuan, menukar kerajaan !

EDYES SAMM
Pengarah Propaganda SAMM
www.anakmudamalaysia.com

One Comment »

  • Perancangan dalam proses tuntutan pilihanraya yang amat ketara dan lebih baik lagi.Sebenarnya Bersih3.0 dilancarkan untuk sistem pertukaran kerajaan lebih berkualiti dan berkesan lagi.Kerana,jitu perpaduan rakyat mesti dilaksanakan segera.Pasal penubuhan Gagasan Malaysia Baru harus diamalkan oleh rakyat bagi memastikan pembangunan rakyat yang mapan.Teras dalam pengupayaan dan pemulihan bagi rakyat telah membawa impak dan interaktif secara rasmi dan wadah dalam perjuangan yang erat dalam kauman,ekonomi,sosial dan prinsip perundangan mesti dimertabatkan masing-masing.Setiap ruangan perlu diberikan kepada rakyat dan manfaatkan dalam Sistem Menerapkan Rakyat dengan ketetapan yang wajarnya bagi tumpuan potensi dalam demokrasi hak rakyat mesti diamalkan.Selaraskan dengan dun mesti ada haknya bersuara walau apa jua pun SAMM dan rakyat Malaysia akan ciptakan sejarah dan merdeka sendiri selagi BN/UMNO tidak mahu bebas daripada Gangguan Yahudi memperdayakan rakyat dengan gula-gula mereka yang paling kritikal selama-lama ini. Sepatutnya mereka(BN/UMNO Birokratik) mesti menuntutkan hak rakyat dengan keazaman dan kelaziman yang ketetapan yang kuat.Harap pilihanraya Tuhan Allah akan buka mata rakyat dengan cerah,jelas dan terang supaya hentikan ancaman dan penjajah masih diamalkan oleh mereka (BN/UMNO) yang kuat selama ini.Pasal tidak mengambil hal peduli hak jaminan kesejahteraan rakyat dengan aras pembangunan yang sejadah,seiring,sempurna dan seimbang yang mantap dan kuat.Kelemahan mereka tidak pernah dibaiki langsung serta tidak masuk akal secara wadah dan wajar dalam aras pembangunan yan meningkatkan kualiti rakyat tersebut.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.