Home » All Post, Gambar Pilihan, Headlines, SAMM

PESTA RAKYAT TUNTUT KEMBALIKAN DEMOKRASI 505 – 25 Mei 2013

Submitted by on May 21, 2013 – 11:49 AM4 Comments

suararakyat2

Kenyataan Media
Gabungan #SuaraRakyat505
20 Mei 2013

PESTA RAKYAT TUNTUT KEMBALIKAN DEMOKRASI 505 – 25 Mei 2013

Hampir 50 pertubuhan bukan kerajaan (non-government organization) telah mengambil ketetapan bagi penubuhan sebuah gabungan yang mewakili suara seluruh rakyat Malaysia yang membantah penipuan dan penyelewengan dalam pilihanraya Umum ke-13 pada 5 Mei yang lalu. Gabungan NGO-NGO ini dinamakan sebagai “Suara Rakyat 505” sebagai wadah perjuangan bagi membangkitkan segala isu yang berlaku dalam PRU13 lalu. Dipercayai lebih banyak NGO akan menyertai gabungan ini.

Rakyat telah memberi amaran sebelum bermula kempen PRU13 yang lalu, Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) perlu bersikap telus dan adil dalam menguruskan pilihanraya Malaysia. Rakyat telah memberi peluang kepada SPR sebagai badan yang bertanggungjawab mengurus pilihanraya secara bersih dan berintergriti, kerana ketika itu rakyat masih yakin pilihanraya adalah saki-baki demokrasi untuk membuat perubahan (pertukaran kerajaan). Pelbagai tuntutan telah dibuat oleh rakyat termasuk melalui siri-siri himpunan bagi memastikan pilihanraya Malaysia berjalan dengan adil dan saksama tanpa ada unsur manipulasi dan penipuan. Namun akhirnya PRU13 menjadi medan penipuan paling besar yang menafikan kemenangan rakyat. Lebih malang, ia dibantu SPR.

SPR dengan jelas telah diperalat oleh pemerintah apabila bertindak mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang mempertahan kemenangan pemerintah terdahulu walaupun ia tidak sepatutnya berlaku memandangkan SPR adalah sebuah badan bebas dalam keabsahan kerajaan belum lagi mengambil tempat.

Seruan SPR supaya pihak yang kalah hanya akur kepada keputusan yang telah diumumkan walaupun bukti penyelewengan PRU13 sudah semakin jelas dan semakin banyak bukti terkumpul melalui proses semakan akhir sebelum dibuat bantahan termasuk petisyen ke mahkamah. Ini menggambarkan sikap kontra dan tidak profesional SPR yang sepatutnya menerima segala aduan dan bukti daripada calon dan parti yang bertanding.

Atas faktor tersebut, kami tegaskan bahawa “Suara Rakyat 505” mengambil pendirian bersama bagi menyatakan dan menjulang hasrat rakyat terhadap perjalanan dan proses pilihanraya dalam sistem demokrasi di Malaysia yang bersih dan adil. Kami telah bersepakat untuk mengadakan sebuah pesta himpunan rakyat besar-besaran untuk merampas kembali demokrasi rakyat Malaysia yang telah dicuri dalam PRU-13, berteraskan TIGA tuntutan utama berikut;

1. SPR Letak Jawatan
Mendesak supaya Pengerusi dan ahli Jawatankuasa Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) keseluruhannya meletakkan jawatan serta-merta disebabkan kegagalan dalam menguruskan pilihanraya ke-13 secara telus dan menyerahkan pemilihan SPR yang baharu kepada kuasa Parlimen melalui persetujuan rakyat secara majoriti, Pembubaran SPR yang cuma bertaraf kakitangan dibawah Jabatan Perdana menteri akan memberi ruang membentuk SPR yang lebih bebas dan berintegriti yang diletakkan dibawah parlimen malaysia dan dipilih keanggotaannya melalui proses pendengaran awam agar anggota yang dipilih benar-benar dari kalangan yang diyakini rakyat.

2. Pilihanraya Semula di kawasan yang dibuktikan berlaku penipuan.
Mendesak supaya diadakan pilihanraya semula di kawasan yang terbukti wujudnya penipuan tanpa mengira logo parti sama ada Barisan Nasional ataupun Pakatan Rakyat.

3. Sokong Tribunal Rakyat
Menyokong sepenuhnya penubuhan Tribunal Rakyat sepertimana yang dituntut oleh Gabungan BERSIH bagi mendedahkan segala bukti-bukti dan penyiasatan terhadap PRU13 kepada umum. Menggesa semua agensi dalam negara agar memberikan kerjasama penuh terhadap tribunal ini.

Gabungan Suara Rakyat 505 kali ini berharap agar sistem demokrasi Malaysia diserahkan kembali kepada rakyat secara keseluruhannya memandangkan berlakunya salahguna kuasa oleh badan yang bertanggungjawab sebelum ini. Justeru “Suara Rakyat 505” sebulat suara menggerakkan ‘HIMPUNAN BANTAH PENIPUAN PRU13’ secara besar-besaran bagi menyuarakan perkara ini dan memilih 25 Mei 2013 (Sabtu) sebagai tarikh himpunan. Kami menjemput rakyat seluruh negara untuk turun ke Kuala Lumpur berpakaian HITAM dengan tema; Duduk dan Bantah sehinggalah tuntutan rakyat dipenuhi.

Himpunan mega kali ini akan bermula petang dan berpusat di Padang berdepan dengan Amcorp Mall.

Pihak pemerintah telah mengatakan himpunan ini adalah berupa ‘Arab Spring’ dan telah menyebut ia sebagai ‘Malaysian Spring’, namun kami Suara Rakyat 505 tetap menegaskan tiada agenda ‘Malaysia Spring’ atau rampasan kerajaan akan berlaku. Sebaliknya, rakyat harus bangkit mencari kembali demokrasi yang telah digelapkan pada pilihanraya 5 Mei lalu.

Gabungan Suara Rakyat 505 menyeru pendokong-pendokong prinsip keadilan dan seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama turun bersolidariti bagi menyatakan kebersamaan terhadap tuntutan rakyat kali ini tanpa mengira perbezaan latar belakang bangsa, agama mahupun pegangan politik masing-masing. Hasrat rakyat terbesar adalah melawan segala bentuk penipuan yang telah mencemarkan sistem demokrasi di Malaysia tercinta!

Disediakan oleh ;

Gabungan #SuaraRakyat505

Yang dianggotai oleh NGO ;

1. Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)
2. Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)
3. Tindak Malaysia
4. Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
5. Parti Sosialis Malaysia (PSM)
6. Parti Rakyat Malaysia (PRM)
7. Gabungan Menuntut Royalti ®
8. Asalkan Bukan Umno (ABU)
9. Gerakan Mansuhkan ISA (GMI)
10. Jaringan Rakyat Tertindas (JERIT)
11. Gabungan Tanah Rakyat (TANAH)
12. Kill The Bill
13. Malaysian For Beng Hock
14. Mama Bersih
15. Kelab Bangsar Utama
16. Radio Bangsar Utama (RABU)
17. Mahasiswa Keadilan Malaysia
18. Kumpulan Aktivis Mahasiswa Indipenden (KAMI)
19. Malaysia Youth and Students Democratic Movement (DEMA)
20. Indipendent Student Front (INSTEF)
21. University Malaya Association Of New Youth (UMANY)
22. Kuala Lumpur & Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH)
23. Gabungan NGO Pengerang
24. Angkatan Pembebasan Bangsa (APB)
25. Gabungan Mahasiswa Islam seMalaysia (GAMIS)
26. Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independent (KAMI)
27. Pro-Mahasiswa Nasional Aksi Mahasiswa Peduli (AKSI)
28. Pertubuhan Kemajuan dan Kebajikan Rakyat Selangor (Pro-Rakyat)
29. Angkatan Rakyat Muda (ARM)
30. Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM)
31. Unit Ehsan Malaysia
32. Anwar Ibrahim Club (AIC)
33. Agent of Change (AoC)
34. Revolusi Anak Muda Malaysia (RAMM)
35. Kami Anak Muda Menenatang Umno (K.A.M.U)
36. Gagasan Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (MAMPAT)
37. Pertubuhan Kebajikan Rakyat Perlis (PKR Perlis)
38. Kumpulan Aktivis Media Independent (KAMI)
39. Gabungan NGO Kelantan
40. Solidariti Anak Bachok Daratkan Minyak (CABAR)
41. Majlis Permuafakatan Kampung Warisan KL/Selangor (MUAFAKAT)
42. Gabungan Profesional Menuntut Royalti, Hak Pendaratan Minyak dan Gas Ke Kelantan (ROYALTI)
43. Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (MAMPAT)
44. Gabungan Menuntut Royalti Terengganu (R Terengganu)
45. Selamatkan Teluk Rubiah
46. Selamatkan Pantai Port Dickson
47. Selamatkan Pasar Payang
48. Jaringan Sepadu Rakyat Malaysia (SEPADU)
49. Angkatan Warga Aman Malaysia (Warga AMAN)‪
50. Malaysian Indians Progressive Association (MIPAS)‪
51. Federation of Malaysian Indian Organisation (PRIMA)‪
52. Malaysian Indians Transformation Action Team (MITRA)
53. Angkatan Nasional India Malaysia (AGNI)

4 Comments »

 • lim kim peu says:

  Jangan percaya Barisan Nasional tentu ada penipuan jika SPR di bawah Parlimen. BN mengikut contoh MCA dan Gerakan iaitu nampak dan dengar baik tetapi tidak baik. Lebih baik dan adil ialah RCI (Suruhanjaya Siasatan Diraja) berkenaan penipuan pilihan raya umum ke-13 dilaksanakan dahulu. Kemudian baru tubuhkan badan baru yang dipanggil Suruhanjaya Pilihanraya Diraja Malaysia untuk menggantikan SPR. Suruhanraya Pilihanraya Malaysia merupakan sebuah badan bebas dari politik iaitu pengerusi, timbalan pengerusi, setiausaha dan semua AJK yang terdiri dari bekas hakim, bekas ketua polis Bukit Aman dan peguam berpengalaman yang bebas dari politik yang semua dilantik oleh Yang Di-Pertuan Agong. Menteri Dalam Negeri Datuk Zahid Hamidi yang tidak tahu ekonomi negara menyuruh rakyat Malaysia yang tidak sesuai dengan undang-undang Malaysia supaya berhijrah ke luar negara. Jika berjuta-juta rakyat Malaysia yang berhijrah ke luar negara ekonomi Malaysia akan runtuh kerana kekurangan tenaga kerja. Lebih baik menyuruh Menteri Dalam Negeri seorang sahaja yang berhijrah ke luar negara berbanding berjuta-juta rakyat. Lebih baik menyuruh Datuk Nor Omar seorang yang bersara tinggal di hutan berbanding menyuruh berjuta-juta rakyat masuk tinggal di hutan. Di dalam hutan Datuk Nor Omar boleh jadi Tarzan kerana Tarzan hanya seorang sahaja. Malaysia bukan hanya milik Datuk Zahid Hamidi dan Datuk Nor Omar.

 • lim kim peu says:

  Kemungkinan Bas Ekspres menjunam ke gaung di Genting Highland 21-8-13 dirancang oleh MCA dan Gerakan yang ingin jawatan Menteri Pengangkutan yang dijanjikan oleh Perdana Menteri Najib untuk MCA tetapi sementara dipangku oleh Hishammudin. Tun Hussein Onn. MCA dan Gerakan mahu menipu rakyat Malaysia hanya menteri Cina sahaja boleh memegang jawatan tersebut. Kemungkinan MCA yang menyuruh 50 NGO Cina untuk meminta MCA dibenarkan memegang jawatan menteri kabinet dan EXCO negeri. MCA yang menjanjikan gelaran Datuk dan memberi projek-projek jika mendapat memegang jawatan menteri kabinet dan EXCO. Lim Guan Eng yang melakukan kesalahan tetapi menuduh YAB Najib Tun Razak. YAB Najib Tun Razak tidak menyuruh Lim Guan Eng menipu dalam pemilihan parti DAP dan tidak menyuruh 753 ahli yang berhak mengundi melaporkan kepada ROS. Lim Guan Eng takut hendak mendedahkan sebenarnya MCA dan Gerakan yang menyuruh beliau menjalankan penipuan dan penyelewengan untuk mencengkam kuasa dengan meletak semua CEC (AJK Kerja Pusat) yang taat setia dengan beliau. Sebenarnya Lim Guan Eng memang bodoh kerana memegang Setiausaha Agong DAP tetapi mendengar arahan MCA dan Gerakan untuk melakukan kesalahan, penipuan dan penyelewengan untuk menghancurkan DAP sama seperti kehancuran MCA dan Gerakan. Jika MCA, Gerakan dan DAP tidak boleh dipercayai orang Cina akan menubuhkan parti baru untuk berjuang untuk bangsa Cina. Nasib baik 753 AJK Cawangan-cawangan yang tidak menjadi pak turut Lim Guan Eng berani melaporkan penipuan pemilihan DAP kepada ROS. Sepatutnya rakyat Malaysia mesti memaksa Lim Guan Eng meletak jawatan sebagai Setiausaha Agong DAP untuk menyelamatkan DAP dari hancur, negara huru-hara, negara hancur dan negara bankrap. ADUN-ADUN dan Ahli-ahli Parlimen DAP takut hendak memaksa Lim Guan meletak jawatan kerana boleh dipecat dari parti DAP. Lim Kit Siang berdiam diri dalam kes penipuan pemilihan Disember 2012 kerana mahu anaknya Lim Guan Eng memegang jawatan Setiausaha Agong DAP selama-lamanya seperti beliau. Betapa susah Lim Kit Siang mahu Lim Guan Eng mengganti beliau sebagai Setiausaha Agong DAP. Lim Kit Siang tidak tahu iaitu selalu pengganti ayah sebagai pemimpin tidak bijak dan pada zaman moden kebanyakan negara mengamalkan politik demokrasi iaitu hanya yang bijak dan layak akan menggantikan pemimpin-pemimpin yang bersara tanpa memikirkan bangsa, agama, puak atau waris. Patut diadakan pemilihan semula Ahli Jawatankuasa Kerja DAP untuk mengatasi penipuan pemilihan pada Disember 2012 sehingga 753 wakil tidak diberitahu dan tidak hadir untuk mengundi. Harap pada pemilihan parti DAP semula ini akan menjemput semua cawangan, bahagian, negeri dan Pusat untuk menggunakan kuasa masing-masing untuk memilih AJK Kerja Pusat DAP secara adil. Jangan berlaku penipuan lagi. DAP adalah sebuah parti besar dan kuat yang mewakili majority orang Cina, Melayu, India, Serani, Thai dan bumiputera Sabah serta Sarawak. DAP zaman sekarang boleh menang 38 kerusi parlimen lebih kuat berbanding DAP pada tahun 70an, 80an dan 90an hanya menang kurang 10 kerusi parlimen. DAP akan menggantikan parti MCA, Gerakan, SUPP dan MIC untuk mewakili bangsa Cina dan India. Jika tidak diadakan pemilihan parti DAP, ROS akan membatalkan pendaftaran DAP. Harap semua rakyat Malaysia harus berwaspada dengan tindak-tanduk YAB Lim Guan Eng yang menerima ajaran songsang dan salah oleh dari MCA dan Gerakan. Saya sudah nyatakan bahawa Barisan Nasional tidak boleh memerintah Negara Malaysia lagi kerana masalah sosial paling tinggi dalam dunia kerana semua pemimpin Barisan Nasional menang dalam semua pilihanraya umum melalui penipuan. Tiap-tiap hari kes bunuh di Malaysia. Singapura dan Brunei 13 tahun satu kes bunuh. Kes kemalangan jalanraya di Malaysia tiap-tiap hari ratusan kes. Singapura dan Brunei sebulan hanya beberapa kes kemalangan. Kes ragut, rompak, pecah rumah, buang bayi, culik, penipuan dan lain-lain lagi sangat tinggi. Contohnya saya seorang juara badminton di kawasan Merlimau dan dapat mengalahkan Datuk Lee Chong Wei (juara Malaysia) melalui penipuan iaitu saya rasuah semua penjaga garisan dan pengadil. Bola Lee Chong Wei masuk dianggap “out” dan bola saya “out” dianggap masuk dan lain-lain lagi. Saya boleh menipu di Malaysia dan apabila saya mewakili Malaysia untuk Badminton Olimpik dan Thomas Cup untuk menentang pemain handalan antarabangsa. Bolehkah saya tipu dengan Negara lain di Negara lain? Tentu saya akan kalah hingga ke kedudukan terakhir. Kita boleh menipu di dalam Malaysia tetapi kita tidak boleh menipu di peringkat antarabangsa. Najib Tun Razak boleh tipu di dalam Malaysia dan tidak boleh menipu di peringkat antarabangsa. Presiden Obama USA tentu dapat menipu Najib Tun Razak berkenaan TPPA kerana Presiden Obama menang Presiden USA dengan jujur berbanding Barisan Nasional yang diterajui Najib Razak menang dengan tipu. .
  MCA, Gerakan dan SUPP suka menolak yang tulen dan digantikan dengan yang palsu. Datuk Wee Ka Siong melaporkan polis bahawa ada helikopter mengintip rumahnya untuk menipu rakyat Malaysia dia adalah seorang yang bijak dan tokoh boleh di intip oleh orang. Datuk Wee Ka Siong bukan seperti Lee Kuan Yew, Mao Zedong, Deng Xiaoping yang boleh di intip oleh USA. Presiden Richard Nixon mengarahkan beberapa orang memecah ibu pejabat parti pembangkang untuk mengambil dokumen rahsia untuk mengalahkan parti pembangkang pada pilihan raya Presiden USA. Wee Ka Siong seorang biasa iaitu Ketua Pemuda MCA sahaja tentu tiada orang mahu mengintip rumahnya. MCA dan Gerakan menipu rakyat Malaysia dengan menyuruh dua lelaki Cina terbang sebuah helikopter kawalan yang siap dengan kamera untuk mengintip rumah Wee Ka Siong dan kemudian menyuruh Wee Ka Siong melaporkan polis. Ini adalah Main Kayu Tiga dan Baling Batu Sembunyikan Tangan yang dirancang oleh MCA dan Gerakan.
  Saya sudah dijangkakan Pakatan Rakyat tidak akan berjaya dalam Petisyen Pilihan Raya kerana Hakim Mahkamah Pilihan Raya akan mendengar arahan Barisan Nasional untuk menolak Petisyen Pakatan Rakyat dan Petisyen Barisan Nasional. Pada kali ini Barisan Nasional sengaja membuat banyak Petisyen Pilihan Raya juga kerana untuk menipu rakyat bahawa Hakim Mahkamah Pilihan Raya adalah adil dari segi undang-undang kerana semua Petisyen Barisan Nasional dan semua Petisyen Pakatan Rakyat juga ditolak serta dikenakan bayar kos. Sebenarnya Suruhanjaya Pilihan Raya yang mengikut arahan Barisan Nasional untuk menipu pada pilihan raya umum ke-13 untuk kemenangan Barisan Nasional. Sepatutnya hanya Pakatan Rakyat sahaja yang membuat Petisyen Pilihan Raya dan Barisan Nasional tidak perlu membuat Petisyen Pilihan Raya. Ini adalah rancangan MCA, Gerakan dan SUPP untuk menipu rakyat adalah adil Hakim Mahkamah Pilihan Raya ada menolak semua petisyen Barisan Nasional dan semua petisyen Pakatan Rakyat.
  Di Universiti Sains Malaysia pada tahun 1985 semasa kursus Bahasa Melayu Tahun 4, saya telah memberitahu guru Bahasa Melayu bahawa penggunaan Bahasa Baku dalam sebutan Bahasa Melayu di Malaysia tidak akan berjaya kerana semua menteri kabinet, televisyen dan radio tidak menggunakan bahasa Baku. Hanya memaksa guru-guru di semua sekolah dan semua universiti menggunakan bahasa Baku. Pada tahun 90an Perdana Menteri mengumumkan sebutan bahasa Baku dalam bahasa Melayu dimansuhkan. Di Universiti Malaya pada Seminar saya telah memberitahu berkenaan Perdana Menteri Najib melancarkan 1 Malaysia tentu tidak akan berjaya. Perdana Menteri Malaysia meniru 1 Israel. Perdana Menteri Israel berjaya melancarkan 1 Israel kerana negara Israel terdiri daripada satu bangsa, satu agama, satu bahasa, satu warna kulit dan satu kebudayaan. Malaysia tidak akan berjaya melancarkan 1 Malaysia kerana Malaysia terdiri daripada pelbagai bangsa, pelbagai agama, pelbagai bahasa, pelbagai warna kulit dan pelbagai kebudayaan.

 • lim kim peu says:

  Presiden MIC, Datuk Seri G. Palanivel menyatakan PAS, Keadilan dan UMNO mesti bercantum untuk menjadi sebuah parti Barisan Nasional yang kuat dan kukuh. Dua bulan lepas MCA dan Gerakan mencadangkan semua parti komponen bergabung menjadi satu parti sahaja iaitu parti 1 Malaysia tetapi ditentang oleh semua parti komponen kerana habis semua pantat dirogol MCA, Gerakan dan SUPP. Sebulan lepas mengajak DAP masuk Barisan Nasional tetapi ditolak oleh DAP. Sekarang mungkin MCA dan Gerakan memperalatkan Presiden MIC untuk mengajak PAS, Keadilan dan UMNO untuk bergabung. Jika PAS, Keadilan dan UMNO bergabung tentu Barisan Nasional lebih kuat dan kukuh (BN ada 131 kerusi parlimen + Keadilan 30 kerusi parlimen + PAS 21 kerusi parlimen = 182 kerusi parlimen daripada jumlah 220). Malaysia hanya mempunyai DAP sebagai pembangkang dengan 38 kerusi parlimen tentu lemah. Malaysia akan diperintah oleh Barisan Nasional supaya Malaysia cepat huru-hara, hancur dan bankrap. Jika ada pembangkang yang kuat dapat menyekat salah gunakan kuasa, rasuah, menjalankan undang-undang binatang, huru-hara negara, hancurkan negara dan bankrap negara. Saya sudah nyatakan dalam proposal Ph.D di bawah penyelia Tan Sri Profesor Ameritus Khoo Kay Kim bahawa 2 sistem parti baik untuk rakyat dan negara. Satu sistem parti memerintah negara menguntungkan semua pemimpin dan kroni-kroni hingga merugikan rakyat dan merugikan negara. Semua negara maju dan negara kaya mempunyai 2 atau 3 parti untuk bersaing bagi kepentingan rakyat dan negara. Parti Liberal perintah 5 tahun tidak baik digantikan dengan parti demokrat dan sebaliknya. Jika Malaysia hanya mempunyai 1 parti pemerintah boleh berlaku rasuah, salah gunakan kuasa, malas, bodoh, tipu, baling batu sembunyikan tangan, main kayu tiga, kroni, reka fitnah dan lain-lain lagi untuk huru-hara, hancur dan bankrap negara.
  Filem Tanda Putera tidak dibenarkan menayang di Pulau Pinang oleh Lim Guan Eng kerana ada seorang lelaki Cina kencing di dalam kawasan Menteri Besar Selangor. Saya belum menonton filem tersebut lagi tetapi mengikut akhbar dari pemimpin UMNO filem itu ada berkaitan dengan sejarah kemerdekaan. Jika berkenaan sejarah kemerdekaan tulen saya menyokong penuh. Saya tidak akan menyokong sekiranya sejarah itu sengaja mengagung-agungkan kebolehan dan kebijaksanaan Perikatan / Barisan Nasional serta menyimpang dari sejarah sebenarnya untuk menipu rakyat bertujuan memancing undi. Jika betul pengarah filem dan semua pemimpin Pakatan Rakyat menyatakan seorang lelaki Cina kencing di dalam kawasan Menteri Besar Selangor adalah bohong iaitu sengaja reka untuk ditokok-tambahkan. Foto lelaki Cina yang sensitif perkauman yang sengaja direka oleh MCA dan Gerakan mesti dipotong oleh Lembaga Penapisan Filem supaya filem Tanda Putera boleh di tayang di semua pawagam. Februari 2013 saya ada komen dalam akhbar Harakah berkenaan sebenarnya peristiwa 13 Mei 1969 sengaja dicetuskan oleh MCA melalui main kayu tiga untuk merampas balik kerajaan Pulau Pinang, Perak dan Selangor dari kerajaan pembangkang. MCA mengambil kesempatan perarakan DAP selepas kemenangan besar pembangkang di Selangor dengan mengupah beberapa puluh pemuda Cina untuk bersorak “Melayu Balik Kampung”. Ini sengaja untuk mengapikan hati orang Melayu. Kemudian MCA meminta Menteri Besar Selangor yang kalah Datuk Harun Idris sekiranya dia hendak merampas balik Menteri Besar Selangor dari pembangkang ialah dengan alasan perarakan “Melayu Balik Kampung” dengan mengupah gengster Melayu membunuh Cina dan India di Kuala Lumpur. Selepas rusuhan kaum, MCA menyuruh Perdana Menteri mengisytiharkan “Perintah Berkurung”. Selepas itu MCA menyuruh Perikatan menggunakan ISA untuk menahan semua ahli Parlimen yang juga ADUN di Selangor, Perak dan Melaka supaya pembangkang tidak boleh mengambil-alih pemerintahan kerajaan Selangor dan Perak.. Sekarang MCA dan Gerakan merancang menokok-tambah rekaan seorang lelaki Cina yang kencing di dalam kawasan Menteri Besar Selangor yang mencetuskan peristiwa 13 Mei 1969 untuk mengelirukan fikiran rakyat Malaysia sama ada MCA atau pembangkang yang mencetuskan peristiwa 13 Mei . Jangan percaya MCA dan Gerakan kuat rogol wanita, mengapi-apikan, rasuah, main kayu tiga, baling batu sembunyikan tangan, kuat tipu, suka gunakan ISA untuk kepentingan diri, reka fitnah, mengamalkan kroni, huru-hara negara, hancurkan negara dan bangkrap negara.
  Kemungkinan kemalangan lebuh raya Bas di Simpang Ampat Melaka pada 11-10-10 mengakibatkan 12 orang terbunuh dirancang oleh MCA dan Gerakan. Kemungkinan Bas Ekspres menjunam ke gaung di Genting Highland 21-8-13 dirancang oleh MCA dan Gerakan yang ingin jawatan Menteri Pengangkutan yang dijanjikan oleh Perdana Menteri Najib untuk MCA tetapi sementara dipangku oleh Hishammudin. Tun Hussein Onn. MCA dan Gerakan mahu menipu rakyat Malaysia hanya menteri Cina sahaja boleh memegang jawatan tersebut. Kemungkinan MCA yang menyuruh 50 NGO Cina untuk meminta MCA dibenarkan memegang jawatan menteri kabinet dan EXCO negeri. MCA yang menjanjikan gelaran Datuk dan memberi projek-projek jika dapat memegang jawatan menteri kabinet dan EXCO. Kemungkinan MCA dan Gerakan yang memperalatkan Menteri Besar Johor selepas pilihan raya umum 2013 memberitahu Sultan Johor memerlukan seorang EXCO Cina dari MCA untuk mewakili kaum Cina. Ibu Pejabat MCA berpura-pura mahu ambil tindakan sehingga kini sudah lebih 100 hari tiada tindakan. Jika ambil tindakan memecat dari keahlian MCA. EXCO tersebut masih berjiwa MCA dan akan membantu MCA dan Gerakan negeri Johor untuk mendapat rasuah dan projek-projek. Peribahasa Melayu, Setitik Nila Merosakkan Susu Satu Belanga dan Peribahasa Cina, Seekor Kuman Menghabiskan Semua Sekali.
  MCA, Gerakan dan SUPP suka menolak yang tulen dan digantikan dengan yang palsu. Datuk Wee Ka Siong melaporkan polis bahawa ada helikopter mengintip rumahnya untuk menipu rakyat Malaysia dia adalah seorang yang bijak dan tokoh boleh di intip oleh orang. Datuk Wee Ka Siong bukan seperti Lee Kuan Yew, Mao Zedong, Deng Xiaoping yang boleh di intip oleh USA. Presiden Richard Nixon USA mengarahkan beberapa orang memecah ibu pejabat parti pembangkang untuk mengambil dokumen rahsia untuk mengalahkan parti pembangkang pada pilihan raya Presiden USA dipanggil Skandal Watergate. Wee Ka Siong seorang biasa iaitu Ketua Pemuda MCA sahaja tentu tiada orang mahu mengintip rumahnya. MCA dan Gerakan menipu rakyat Malaysia dengan menyuruh dua lelaki Cina terbang sebuah helikopter kawalan yang siap dengan kamera untuk mengintip rumah Wee Ka Siong dan kemudian menyuruh Wee Ka Siong melaporkan polis. Ini adalah Main Kayu Tiga dan Baling Batu Sembunyikan Tangan yang dirancang oleh MCA dan Gerakan.
  Saya sudah dijangkakan Pakatan Rakyat tidak akan berjaya dalam Petisyen Pilihan Raya kerana Hakim Mahkamah Pilihan Raya akan mendengar arahan Barisan Nasional untuk menolak Petisyen Pakatan Rakyat dan Petisyen Barisan Nasional. Pada kali ini Barisan Nasional sengaja membuat banyak Petisyen Pilihan Raya juga kerana untuk menipu rakyat bahawa Hakim Mahkamah Pilihan Raya adalah adil dari segi undang-undang kerana semua Petisyen Barisan Nasional dan semua Petisyen Pakatan Rakyat juga ditolak serta dikenakan bayar kos. Sebenarnya Suruhanjaya Pilihan Raya yang mengikut arahan Barisan Nasional untuk menipu pada pilihan raya umum ke-13 untuk kemenangan Barisan Nasional. Sepatutnya hanya Pakatan Rakyat sahaja yang membuat Petisyen Pilihan Raya dan Barisan Nasional tidak perlu membuat Petisyen Pilihan Raya. Ini adalah rancangan MCA, Gerakan dan SUPP untuk menipu rakyat bahawa adalah adil Hakim Mahkamah Pilihan Raya ada menolak semua petisyen Barisan Nasional dan semua petisyen Pakatan Rakyat.
  Saya tahu Altantuya Shaariibuu dari Mongolia dibunuh oleh hantu kerana hantu zaman dahulu hanya tahu mencekik orang tetapi hantu zaman moden boleh buah bom dan senjata api. Teo Beng Hock pun ditolak dari bangunan tinggi di Pejabat SPRM oleh hantu. Jadi Altantuya Shaariibuu dan Teo Beng Hock dibunuh oleh hantu iaitu tidak dibunuh oleh manusia. Sebulan sebelum Hari Raya Puasa ada seorang lelaki Punjab mengaku bahawa Altantuya Shaariibuu tidak terlibat dalam rundingan pembelian Kapal Selam Scorpene. Ini membolehkan Hakim Mahkamah Rayuan dapat membuat keputusan bahawa jika Altantuya tidak terlibat dalam pembelian Kapal Selam Scorpene maka Inspektor dan Korporal polis boleh dibebaskan kerana tidak kaitan dengan pembunuhan. Altantula dibunuh oleh hantu. Ini adalah kes “main kayu tiga”. Sekarang boleh bunuh hantu yang membunuh Altantuya dan Teo Beng Hock dengan memanggil Pawang yang handal untuk membunuh kedua-dua hantu tersebut. Semua ini adalah rekaan cerita dongeng dan kartun dengan melaksanakan Undang-undang Binatang. Kamu semua percaya cerita dongeng dan kartun untuk memalukan Malaysia di peringkat antarabangsa..
  Di universiti dan koleh di bahagikan kepada tahun 1, tahun dan tahun 3. Di Politeknik di bahagikan kepada Semester 1, Semester 2, Semester 3 dan Semester 4. Di sekolah rendah di bahagikan kepada Darjah 1 hingga Darjah 6. Tingkatan 1 hingga Tingkatan 6. Di Singapura Rendah 1 hingga Rendah 6 dan Menengah 1 hingga Menengah 4. MCA dan Gerakan menipu rakyat Malaysia dengan melagak sebagai pakar pendidikan menukar Sekolah Rendah kepada Tahun 1 hingga Tahun 6 sama seperti pembahagian di universiti dan kolej. Sekolah rendah sudah menjadi taraf universiti adalah semata-mata penipuan. Bagaimana hendak membezakan di antara sekolah rendah dengan universiti.

  995 words

  Ketua Polis Negara menyatakan tiada pemimpin parti politik menjadi ketua kongsi gelap. Saya sudah dengar ramai orang kata ada pemimpin-pemimpin MCA menjadi ketua kongsi gelap pada tahun 1960an hingga kini. Ramai orang Melaka berkata Datuk Tan Cheng Swee sebagai Bendahari Ibu Pejabat MCA, Pengerusi MCA negeri Melaka, ADUN, pernah memangku Ketua Menteri Melaka dan EXCO Melaka adalah ketua kongsi gelap. Saya ada dengar 2 lagi pengerusi MCA Cawangan adalah ketua kongsi gelap. Ada ketua kongsi gelap dipelawa oleh MCA untuk masuk MCA kerana dapat memperalatkan kongsi gelap untuk menjalankan perniagaan haram. Di negeri-negeri lain juga ada dengar pemimpin-pemimpin MCA menjadi ketua kongsi gelap. Ada Pemimpin-pemimpin MCA dengan reka fitnah guna ISA untuk menahan atau merancang membunuh dalam kemalangan jalan raya terhadap lelaki yang mempunyai isteri yang cantik dan muda. Kemudian pemimpin MCA akan merampas isteri muda dan cantik orang lain untuk dijadikan isteri simpanan. MCA ada menggunakan taktik kotor dengan reka fitnah supaya peniaga yang berjaya ditahan di bawah ISA atau terbunuh dalam kemalangan jalan raya yang dirancang oleh MCA. Kemudian MCA akan merampas perniagaan peniaga yang berjaya itu. MCA dan Gerakan tidak mahu ISA dimansuhkan kerana sebagai senjata busuk untuk menahan pemimpin-pemimpin pembangkang, menahan lelaki yang mempunyai isteri yang cantik untuk dirampas isterinya dan merampas perniagaan orang yang berjaya. MCA dan Gerakan memperalatkan Barisan Nasional asyik mengkritik tauke-tauke Cina tidak memasang bendera untuk menyambut Hari Kemerdekaan. MCA, Gerakan dan SUPP yang mendapat banyak kepentingan iaitu wanita, rasuah, tanah, lesen, projek-projek kerajaan, gelaran sultan percuma patut mengibarkan bendera di keliling rumah mereka. Rumah-rumah pemimpin MCA, Gerakan dan SUPP tidak memasang bendera tetapi memaksa tauke-tauke Cina memasang bendera. Tauke-tauke Cina mendapat untung melalui usaha gigih, kemahiran, pengalaman, jimat-cermat dan memerah otak serta terpaksa membeli gelaran sultan daripada MCA, Gerakan dan SUPP berbanding dengan semua pemimpin MCA, Gerakan dan SUPP mendapat wang dengan mudah melalui parti pemerintah.
  Di Universiti Sains Malaysia pada tahun 1985 semasa kursus Bahasa Melayu Tahun 4, saya telah memberitahu guru Bahasa Melayu semasa dalam kelas bahawa penggunaan sebutan Bahasa Baku dalam sebutan Bahasa Melayu di Malaysia tidak akan berjaya kerana semua menteri kabinet, televisyen dan radio tidak menggunakan bahasa Baku. Hanya memaksa guru-guru di semua sekolah dan semua pensyarah universiti menggunakan sebutan bahasa Baku. Pada tahun 90an Perdana Menteri mengumumkan sebutan bahasa Baku dalam bahasa Melayu dimansuhkan. Sepatutnya MCA, Gerakan dan SUPP yang menyuruh Perdana Menteri dan semua menteri melancarkan “Sebutan Bahasa Melayu Baku”. Perdana Menteri dan semua menteri sepatutnya menyuruh semua AJK Cawangan dan Bahagian MCA, Gerakan dan SUPP yang tidak boleh bertutur atau yang boleh bertutur bahasa Melayu pasar dengan pelat harus belajar bertutur bahasa Melayu dahulu sebelum menyuruh rakyat menggunakan sebutan bahasa baku. Jangan jadi seperti “Ketam Menyuruh Cucu-cicit Berjalan Dengan Betul”. Pada hal mereka sendiri berjalan pun tidak betul. Di Universiti Malaya pada Seminar saya telah memberitahu berkenaan Perdana Menteri Najib melancarkan 1 Malaysia tentu tidak akan berjaya. Saya mencadangkan tukar 1 Malaysia kepada “Bersapu-padu Untuk Kemajuan Dan Pembangunan Negara. Perdana Menteri Malaysia meniru 1 Israel. Perdana Menteri Israel berjaya melancarkan 1 Israel kerana negara Israel terdiri daripada satu bangsa, satu agama, satu bahasa, satu warna kulit dan satu kebudayaan. Malaysia tidak akan berjaya melancarkan 1 Malaysia kerana Malaysia terdiri daripada pelbagai bangsa, pelbagai agama, pelbagai bahasa, pelbagai warna kulit dan pelbagai kebudayaan. Perdana Menteri dan semua menteri sepatutnya menyuruh semua pemimpin MCA, Gerakan dan SUPP melancarkan slogan, “1 Cina”. Hanya 8 % orang Cina menyokong MCA, Gerakan dan SUPP yang mewakili orang Cina. Kira-kira 92 % orang Cina menyokong Pakatan Rakyat. Suruh MCA, Gerakan dan SUPP selepas berjaya 1 Cina kemudian boleh ajar Barisan Nasional melancarkan “1 Malaysia”. Sendiri lebih teruk tetapi hendak mengajar orang lain pula.
  Lim Guan Eng yang melakukan kesalahan tetapi menuduh YAB Najib Tun Razak. YAB Najib Tun Razak tidak menyuruh Lim Guan Eng menipu dalam pemilihan parti DAP dan tidak menyuruh 753 ahli yang berhak mengundi melaporkan kepada ROS. Lim Guan Eng takut hendak mendedahkan sebenarnya MCA dan Gerakan yang menyuruh beliau menjalankan penipuan dan penyelewengan untuk mencengkam kuasa dengan meletak semua CEC (AJK Kerja Pusat) yang taat setia dengan beliau. Sebenarnya Lim Guan Eng memang bodoh kerana memegang Setiausaha Agong DAP tetapi mendengar arahan MCA dan Gerakan untuk melakukan kesalahan, penipuan dan penyelewengan untuk menghancurkan DAP sama seperti kehancuran MCA dan Gerakan. Jika MCA, Gerakan dan DAP tidak boleh dipercayai orang Cina akan menubuhkan parti baru untuk berjuang untuk bangsa Cina. Nasib baik 753 AJK Cawangan-cawangan yang tidak menjadi pak turut Lim Guan Eng berani melaporkan penipuan pemilihan DAP kepada ROS. Sepatutnya rakyat Malaysia mesti memaksa Lim Guan Eng meletak jawatan sebagai Setiausaha Agong DAP untuk menyelamatkan DAP dari hancur, negara huru-hara, negara hancur dan negara bankrap. ADUN-ADUN dan Ahli-ahli Parlimen DAP takut hendak memaksa Lim Guan meletak jawatan kerana boleh dipecat dari parti DAP. Lim Kit Siang berdiam diri dalam kes penipuan pemilihan Disember 2012 kerana mahu anaknya Lim Guan Eng memegang jawatan Setiausaha Agong DAP selama-lamanya seperti beliau. Betapa susah Lim Kit Siang mahu Lim Guan Eng mengganti beliau sebagai Setiausaha Agong DAP. Lim Kit Siang tidak tahu iaitu selalu pengganti ayah sebagai pemimpin tidak bijak dan pada zaman moden kebanyakan negara mengamalkan politik demokrasi iaitu hanya yang bijak dan layak akan menggantikan pemimpin-pemimpin yang bersara tanpa memikirkan bangsa, agama, puak atau waris. Patut diadakan pemilihan semula Ahli Jawatankuasa Kerja DAP untuk mengatasi penipuan pemilihan pada Disember 2012 sehingga 753 wakil tidak diberitahu dan tidak hadir untuk mengundi. DAP adalah sebuah parti besar dan kuat yang mewakili majority orang Cina, Melayu, India, Serani, Thai dan bumiputera Sabah serta Sarawak. DAP zaman sekarang boleh menang 38 kerusi parlimen lebih kuat berbanding DAP pada tahun 70an, 80an dan 90an hanya menang kurang 10 kerusi parlimen. DAP akan menggantikan parti MCA, Gerakan, SUPP dan MIC untuk mewakili bangsa Cina dan India. Harap semua rakyat Malaysia harus berwaspada dengan tindak-tanduk YAB Lim Guan Eng yang menerima ajaran songsang dan salah dari MCA dan Gerakan. Saya sudah nyatakan bahawa Barisan Nasional tidak boleh memerintah Negara Malaysia lagi kerana masalah sosial paling tinggi dalam dunia kerana semua pemimpin Barisan Nasional menang dalam semua pilihan raya umum melalui penipuan. Tiap-tiap hari kes bunuh di Malaysia. Singapura dan Brunei 13 tahun satu kes bunuh. Kes kemalangan jalan raya di Malaysia tiap-tiap hari ratusan kes. Singapura dan Brunei sebulan hanya beberapa kes kemalangan. Kes ragut, rompak, pecah rumah, buang bayi, culik, penipuan dan lain-lain lagi sangat tinggi. Contohnya saya seorang juara badminton di kawasan Merlimau dan dapat mengalahkan Datuk Lee Chong Wei (juara Malaysia) melalui penipuan iaitu saya rasuah semua penjaga garisan dan pengadil. Bola Lee Chong Wei masuk dianggap “out” dan bola saya “out” dianggap masuk dan lain-lain lagi. Saya boleh menipu di Malaysia dan apabila saya mewakili Malaysia untuk Badminton Olimpik dan Thomas Cup untuk menentang pemain handalan antarabangsa. Bolehkah saya tipu dengan Negara lain di Negara lain? Saya akan kalah hingga kedudukan terakhir. Kita boleh menipu di dalam Malaysia tetapi kita tidak boleh menipu di peringkat antarabangsa. Najib Tun Razak boleh tipu di dalam Malaysia dan tidak boleh menipu di peringkat antarabangsa. Presiden Obama USA tentu dapat menipu Najib Tun Razak berkenaan TPPA kerana Presiden Obama menang Presiden USA dengan jujur berbanding Barisan Nasional yang diterajui Najib Razak menang dengan tipu.

 • lim kim peu says:

  Operasi Cantas yang dilaksanakan oleh Ketua Polis Negara tidak akan berjaya seperti ajaran MCA, Gerakan dan SUPP iaitu dengar dan nampak baik tetapi tidak baik. Semua yang ditahan adalah ahli-ahli kongsi gelap tidak berkesan. JP, Datuk dan Tan Sri serta pemimpin-pemimpin Barisan Nasional yang merupakan ketua kongsi gelap tidak ditahan. Ketua-ketua kongsi gelap boleh rekrut ahli-ahli baru. Contoh kita petik semua daun pokok itu tetapi pokok itu tidak mati dan beberapa bulan kemudian akan tumbuh daun-daun baru. Kita potong batang pokok tetapi beberapa bulan akan tumbuh dahan dan daun baru. Jika kita potong di antara batang dengan akar-akar tentu pokok itu akan mati. Semua akar pokok adalah ketua-ketua sebuah kongsi gelap yang menyerap air dan makanan bagi pokok hidup. Tanpa akar pokok akan mati sama juga tiada ketua-ketua tentu kongsi gelap akan mansuh. Ketua Polis Negara menyatakan tiada pemimpin parti politik menjadi ketua kongsi gelap. Ramai orang kata ada pemimpin-pemimpin MCA menjadi ketua kongsi gelap pada tahun 1960an hingga kini. Ramai orang Melaka berkata Datuk Tan Cheng Swee sebagai Bendahari Ibu Pejabat MCA, Pengerusi MCA negeri Melaka, ADUN, pernah memangku Ketua Menteri Melaka dan EXCO Melaka adalah ketua kongsi gelap. Saya ada dengar 2 lagi pengerusi MCA Cawangan adalah ketua kongsi gelap. Ada ketua kongsi gelap dipelawa oleh MCA untuk masuk MCA kerana dapat memperalatkan kongsi gelap untuk menjalankan perniagaan haram. Ada Pemimpin-pemimpin MCA dengan reka fitnah guna ISA untuk menahan atau merancang membunuh dalam kemalangan jalan raya terhadap lelaki yang mempunyai isteri yang cantik dan muda. Kemudian pemimpin MCA akan merampas isteri muda dan cantik orang lain untuk dijadikan isteri simpanan. MCA ada menggunakan taktik kotor dengan reka fitnah supaya peniaga yang berjaya ditahan di bawah ISA atau terbunuh dalam kemalangan jalan raya yang dirancang oleh MCA. Kemudian MCA akan merampas perniagaan peniaga yang berjaya itu. MCA dan Gerakan tidak mahu ISA dimansuhkan kerana sebagai senjata busuk untuk menahan pemimpin-pemimpin pembangkang, menahan lelaki yang mempunyai isteri yang cantik untuk dirampas isterinya dan merampas perniagaan orang yang berjaya. MCA, Gerakan dan SUPP yang mendapat banyak kepentingan iaitu wanita, rasuah, tanah, lesen, projek-projek kerajaan, gelaran sultan percuma patut mengibarkan bendera di keliling rumah mereka. Rumah-rumah pemimpin MCA, Gerakan dan SUPP tidak memasang bendera Hari Kemerdekaan tetapi memaksa tauke-tauke Cina memasang bendera. Tauke-tauke Cina mendapat untung melalui usaha gigih, modal sendiri, kemahiran, pengalaman, jimat-cermat dan memerah otak serta terpaksa membeli gelaran sultan daripada MCA, Gerakan dan SUPP berbanding dengan semua pemimpin MCA, Gerakan dan SUPP mendapat wang dengan mudah melalui parti pemerintah.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar blog.